Lapon ja Pienpanimoliiton Mallasasiamiehen yhteistyössä tehty kokeellinen nallestoutti.
Resepti: Joni Henriksson / Mallasasiamies
Eräkoko tälle reseptille: n. 10 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueen sopivimmat raaka-aineet.
OLUEN TUNNUSLUVUT
Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.
- Eräkoko: n. 10 litraa
- Maltaita yhteensä: 3,6 kilogrammaa
- Humalaa yhteensä: 60 grammaa
- Mäskäyslämpötila: 65°C,
- Ulosmäskäyslämpötila 78°C
- Vierteen ominaispaino: (OG):
- Käymislämpötila: 20°C
- Lopullinen ominaispaino:
- Alkoholia (ABV):
MALLASPOHJA
0,2 kg Nalle Suklaamanna
1,0 kg Viking Pale Ale
1,0 kg Viking Munich Dark
0,25 kg Viking Dextrin
0,25 kg Viking Black
0,25 kg Viking Cara 400
0,15 kg Viking Rye
0,5 kg Riisinkuoria
Yhteensä 3,6 kg
MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI
Humalat:
30 g Target / 60 min
30 g Bramling Cross / 5 min
Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.
- Lämmitä mäskäysvesi, n. 14 litraa, 65°C.
- Lisää hiutaleet ja rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 90 minuuttia. Ei huuhtelua.
- Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Hallertau Tradition humala. Kokonaiskeittoaika on 60 min
- Kun keittoa on jäljellä 5 min, lisää Bramling Cross.
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva: 1 x Mangrove Jack’s M42 11,5g
- Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
- Anna vierteen käydä noin 2 viikon ajan asteen lämpötilassa n. 20 °C lämpötilassa