Koemäskäyksissä Lapon henkilökunta valmistaa juomia käyttäen kuluttajien saatavilla olevia välineitä ja raaka-aineita. Tarkoituksena on tuottaa reseptejä kotipanijoiden käyttöön ja samalla tuottaa konkreettista kokemusta ja dataa eri kotipanimolaitteiden ominaisuuksista.
Gosettaako – Gose
Neljännessä koemäskäyksessä valmistettiin Gose.
Olut valmistettiin käyttämällä Braumeister -kotipanimojärjestelmää
Resepti: Joni Henriksson
Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.
OLUEN TUNNUSLUVUT
Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.
- Eräkoko: n. 23 litraa
- Maltaita yhteensä: 6,5 kilogrammaa
- Humalaa yhteensä: 20 grammaa
- Mäskäyslämpötila: 67°C,
- Ulosmäskäyslämpötila 78°C
- Vierteen ominaispaino: (OG):1.050 / 12,5°P
- Käymislämpötila: 20°C
- Lopullinen ominaispaino: x FG 1.010/ 2,5°P
- Alkoholia (ABV): 5,3 %
MALLASPOHJA
3,5 kg Viking Wheat Malt
1,5 kg Viking Pilsner Malt
1,0 kg Weyermann Acidulated Malt
0,5 kg Crips Torrefied Oats
0,2 kg Riisinkuoria
Yhteensä 6,7 kg
MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI
Humalat:
20 g Hallertau Tradition / 60 min
Muuta:
20 g merisuola
30 g korianterin siemen
Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.
- Lämmitä mäskäysvesi 67°C.
- Lisää hiutaleet ja rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
- Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Hallertau Tradition humala. Kokonaiskeittoaika on 60 min
- Kun keittoa on jäljellä 10 min, lisää korianterin siemenet ja merisuola
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva: 2 x US-05 11,5g
- Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
- Anna vierteen käydä noin 2 viikon ajan asteen lämpötilassa n. 20 °C lämpötilassa
Valmista tuotetta maisteltiin 12.10.2018: