Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Gosettaako – Lapon koemäskäykset 4

Koemäskäyksissä Lapon henkilökunta valmistaa juomia käyttäen kuluttajien saatavilla olevia välineitä ja raaka-aineita. Tarkoituksena on tuottaa reseptejä kotipanijoiden käyttöön ja samalla tuottaa konkreettista kokemusta ja dataa eri kotipanimolaitteiden ominaisuuksista.

Gosettaako – Gose

Neljännessä koemäskäyksessä valmistettiin Gose.

Olut valmistettiin käyttämällä Braumeister -kotipanimojärjestelmää

Resepti: Joni Henriksson
Eräkoko tälle reseptille: n. 23 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

OLUEN TUNNUSLUVUT

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.

  • Eräkoko: n. 23 litraa
  • Maltaita yhteensä: 6,5 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 20 grammaa
  • Mäskäyslämpötila: 67°C,
  • Ulosmäskäyslämpötila 78°C
  • Vierteen ominaispaino: (OG):1.050 / 12,5°P
  • Käymislämpötila: 20°C
  • Lopullinen ominaispaino: x FG 1.010/ 2,5°P
  • Alkoholia (ABV): 5,3 %

MALLASPOHJA

3,5 kg Viking Wheat Malt
1,5 kg Viking Pilsner Malt
1,0 kg Weyermann Acidulated Malt
0,5 kg Crips Torrefied Oats
0,2 kg Riisinkuoria
Yhteensä 6,7 kg

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

Humalat:
20 g Hallertau Tradition / 60 min

Muuta:
20 g merisuola
30 g korianterin siemen

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

  1. Lämmitä mäskäysvesi 67°C.
  2. Lisää hiutaleet ja rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
  3. Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Hallertau Tradition humala. Kokonaiskeittoaika on 60 min
  4. Kun keittoa on jäljellä 10 min, lisää korianterin siemenet ja merisuola

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva: 2 x US-05 11,5g

  1. Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
  2. Anna vierteen käydä noin 2 viikon ajan asteen lämpötilassa n. 20 °C lämpötilassa

Valmista tuotetta maisteltiin 12.10.2018:

Lisää reseptejä: