Nimensä mukaisesti golden ale on väriltään kirkkaan kullankeltainen. Se on kevytrunkoinen, humalavetoinen mutta ei äärimmäisen katkeroinen. Maltaiden aromit ovat erittäin vähäiset, eikä hiivojen tuottamia estereitä juurikaan löydy. Golden ale on maltillisesti hiilihapotettu. Oma reseptimme ei ole tehdastyöntekijän taukojuoma, mutta muuten tyylinmukainen esimerkki, käyttäen vain brittiläisiä raaka-aineita.
- Resepti: Tommi Vuorinen ja Jussi Lamminpää
- Arvioitu OG 1.051 ja FG 1.012, ABV 5,2 %
Maltaat
- Crisp Clear Choice 4 kg
- Crisp Cara Gold 0,4 kg
Mäskäys
Lue lisää mäskäysvaiheista täältä.
- Mash-In 45 °C
- Protein rest 57 °C – 10 min
- Beta-amylaasivaihe (saccharification) 64 °C – 30 min
- Alfa-amylaasivaihe 68 °C – 30 min
- Mash-out 75 °C – 10 min
- Keitto 60 minuuttia
Humalat
- Phoenix 60 min 18 g
- East Kent Goldings 15 min 10 g
- East Kent Goldings Whirpool 15 min 15 g
Hiiva
TILAA TÄSTÄ RESEPTIPAKETTI