Entinen Grainfather-suuruus, Youtube-persoona ja nykyinen Muiden Mäskäyslaitteiden Evankelista David Heath julkaisi sivuillaan vuonna 2017 humalaisen kesäolutreseptin. Yleisösegmentin pyynnöstä sovelsimme reseptin sivuillemme suomeksi ja ostoskoriystävällisemmäksi.
Hoppy Summer Ale Recipe – Lappo Edition
OLUEN TUNNUSLUVUT
- Eräkoko: 20 L
- Keittoaika: 60 minuuttia
- Efficiency: 75%
- OG: 1.055
- FG: 1.010
- Katkerot: n. 40 IBU
- Väri: n. 10 EBC
- Grainfather-mäskätty
MALLASPOHJA
Pale Ale (82%) 4 kg
Vehnämallas (6%) 0,3 kg
Wyermann CaraHell 0,6 kg
Yhteensä 4,9 kg
MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI
60 minuuttia – 65 C
Ulosmäskäys – 10 minuuttia 75 C
Humalat:
24 g Cascade – Keitto 60 min
30 g Amarillo – Keitto 15 min
26 g Cascade – Keitto 15 min
30 g Amarillo – Keitto 0 min
26 g Cascade – Keitto 0 min
40 g Ahtanum – Kuivahumala 4-5 päivää
20 g Hallertau Blanc – Kuivahumala 4-5 päivää
HIIVAUS JA KÄYMINEN
Hiiva: 10 g – MJ M36 Liberty Bell
18 C – 10 päivää
Nosta tämän jälkeen käymislämpötilaa asteella per päivä 21 C asti
Originaaliresepti YouTubessa