Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

David Heathin Hoppy Summer Ale

Entinen Grainfather-suuruus, Youtube-persoona ja nykyinen Muiden Mäskäyslaitteiden Evankelista David Heath julkaisi sivuillaan vuonna 2017 humalaisen kesäolutreseptin. Yleisösegmentin pyynnöstä sovelsimme reseptin sivuillemme suomeksi ja ostoskoriystävällisemmäksi.

Hoppy Summer Ale Recipe – Lappo Edition

OLUEN TUNNUSLUVUT

  • Eräkoko: 20 L
  • Keittoaika: 60 minuuttia
  • Efficiency: 75%
  • OG: 1.055
  • FG: 1.010
  • Katkerot: n. 40 IBU
  • Väri: n. 10 EBC
  • Grainfather-mäskätty

MALLASPOHJA

Pale Ale (82%) 4 kg
Vehnämallas (6%) 0,3 kg
Wyermann CaraHell 0,6 kg

Yhteensä 4,9 kg

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

60 minuuttia – 65 C
Ulosmäskäys – 10 minuuttia 75 C

Humalat:
24 g Cascade – Keitto 60 min
30 g Amarillo – Keitto 15 min
26 g Cascade – Keitto 15 min
30 g Amarillo – Keitto 0 min
26 g Cascade – Keitto 0 min
40 g Ahtanum – Kuivahumala 4-5 päivää
20 g Hallertau Blanc – Kuivahumala 4-5 päivää

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva: 10 g – MJ M36 Liberty Bell

18 C – 10 päivää
Nosta tämän jälkeen käymislämpötilaa asteella per päivä 21 C asti

Originaaliresepti YouTubessa

Lisää reseptejä: