Juomatarviketukku Lappo Oy | Kulkuripellontie 5 21420 Lieto | +358 50 526 3100 | [email protected]

Apamiespoika – American Pale Ale

Apamiespoika on rapsakka, tyylikäs American Pale Ale. Tämä resepti on mitoitettu 13,5 litran eräkoolle ja soveltuu siten hyvin pussimäskättäväksi tai tuplakokoisena 30 litran mäskäyslaitteille.

OLUEN TUNNUSLUVUT

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.

Eräkoko (L): 13.5
Maltaat (kg): 2.800
Humalat (g): 40.00
Ominaispaino ennen käymistä (OG): 1.052 (°P): 12.9
Ominaispaino käymisen päätyttyä (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alkoholipitoisuus (ABV): 5.31 %

MALLASPOHJA

2,5 kg Viking Malt – Pale Ale Malt (89.29%)
0,3 kg Viking Malt – Red Ale Malt (10.71%)

Yhteensä 2,8 kg mallasta.

MÄSKÄYSOHJELMA JA HUMALOINTI

Humalat:40.0 g Pekko – pelletti – (15.4% Alpha)

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

  1. Lämmitä mäskäysvesi 67°C.
  2. Lisää rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
  3. Ulosmäskäys: lämmitä mäskäysvesi hetkeksi 77°C, huuhtele ja siirrä vierre keittoastiaan
  4. Kuumenna vierre kiehuvaksi – vierteen keittoaika on 66 minuuttia
  5. Lisää humalaa keiton aikana seuraavasti:
    • 10 g Pekko kun keittoa jäljellä 30 min
    • 10 g Pekko kun keittoa jäljellä 15 min
    • 10 g Pekko kun keittoa jäljellä 5 min
    • 10 g Pekko kun keittoa jäljellä 1 min

HIIVAUS JA KÄYMINEN

Hiiva:10 g US West Coast M44 (Mangrove Jack’s)

  1. Jäähdytä kiehunut vierre 70 minuutin jälkeen, siirrä vierre käymisastiaan
  2. Lisää 10 grammaa US West Coast -hiivaa jäähtyneeseen vierteeseen
  3. Käytä olut 18°C lämpötilassa

Väri (SRM): 6.3 (EBC): 12.4
Katkeruus (IBU): 41.3 (Tinseth)
Mäskäystehokkuus (%): 83
Keittoaika (min): 66

Lisää reseptejä: