- Sterilisoi käymisastia ja sekoituslusikka. Käytä jompaa kumpaa ainetta Star Sania tai Chemipro OXIa.
- Pidä tölkkiä kuumassa vedessä 5 minuutin ajan, jotta sen sisältö pehmenee.
- Keitä sitten 4 litraa vettä.
- Avaa tölkki ja kaada sisältö puhdistettuun ja sterilisoituun käymisastiaan.
- Lisää käymisastiaan kiehuva vesi.
- Lisää 1 kg vehnäspraymallasta joukkoon.
- Sekoita käymisastian sisältö huolellisesti, jotta sokeri ja mallasuute liukenevat.
- Lisää 17 litraa kylmää vettä, jolloin seoksen kokonaismäärä nousee 23 litraan. Sekoita ja jätä jäähtymään, kunnes lämpötila laskee noin 21 asteeseen.
- Desinfioi juomalasi ja laita sinne kiehautettua vettä. Anna veden jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita hiiva veteen. Anna hiivan olla lasissa noin puolisen tuntia, jotta se herää ja kaada liuos käymisastiaan.
- Peitä käymisastia, pidä lämpimässä paikassa (vähintään 18–21 °C) ja jätä käymään. Käymisen pitäisi alkaa vuorokauden aikana jolloin vesilukon pulputus alkaa.
- Käymisprosessi on valmistunut, kun vesilukko ei enää pulputa (yleensä noin 6-10 päivän kuluttua), tai jos käytät ominaispainomittaria, kun ominaispaino pysyy muuttumattomana noin 1010.
- Annostele olut puolen litran lasipulloihin tai minitynnyreihin. Varo sekoittamasta pohjahiivaa mukaan.
- Lisää pulloon 0,5 litran pulloon kaksi sokeripalaa Carbonation Drops ja viiden litran minitynnyreihin 5 palaa / tynnyri.
- Korkita ja sulje pullot hyvin ja aseta pullot tai tynnyrit lämpimään paikkaan muutamaksi päiväksi.
- Siirrä pullot tai minitynnyrit sitten viileään paikkaan 14 päiväksi tai kunnes olut on kirkasta ennen tarjoilua.
PUHTAUS
Varmista että välineet ja pullot jne. on kauttaaltaan desinfioitu ja huuhdeltu ennen oluen valmistuksen aloittamista.