Pesu ja puhtaus

Pesu ja puhtaus

Puhtaus ja hygienia ovat oluen ja muiden juomien valmistuksessa erittäin tärkeää. Välineitä ja astioita pitää puhdistaa ja desinfioida usein ja huolellisesti. Jos kotijuoman valmistuksessa jokin menee pieleen, niin 90% syynä on jonkinlainen kontaminaatio. Huolellinen pesu ja desinfiointi sekä tarkkuus työskentelyssä estävät pilaantuneet erät tehokkaasti.

Pesuaineet

Puhtaus alkaa oikeista aineista. Pesuaineilla irroitetaan pinttynyt lika välineistä, jolloin haittabakteereille ei jää suojaa välineiden pinnoille. Pesu kannattaa tehdä aina mahdollisimman pian käytön jälkeen. Juuri ennen käyttöä tarvikkeet on hyvä desinfioida. Näin luonnostaan esiintyvien haittabakteerien määrä saadaan minimoitua ja riski valmistuvan juoman pilaantumisesta jää vähäiseksi. 

Valitse välineillesi sopivimmat aineet – kaikki materiaaliat eivät kestä järeimpiä pesu- ja desinfiointiaineita.

Pesuvälineet

Oikeiden pesuaineiden paras kumppani ovat okeat pesuvälineet – harjat, kuivastelineet, huuhtelijat ynnä muut kätevät työkalut pesurupeamia helpottamaan.

Pesulaitteet ja -koneet

Kun tarvitset järeämpää kalustoa helpottamaan pesuprojektejasi. Automaattipesurit ym. vastaavat laitteet nopeuttavat suurien määrien ja isojen astioiden puhdistamista.