Valmistusvälineet

Laitteet ja tarvikkeet

Kaikki mitä tarvitset juomien valmistukseen omassa kodissassi, alkaen raaka-aineiden käsittelystä ja päättyen valmiin juoman tarjoiluun.

Pesu ja puhtaus

90% oluen valmistamisesta on siivousta, pesua ja välineiden puhdistusta ja desinfiointia. Lapon valikoimasta löydät pesuaineet juuri kotipanimosi tarpeisiin.

Raaka-aineiden käsittely

Maltaiden ja humalien käsittelyyn mäskäyksessä ja valmistelussa tarvittavat välineet, kuten myllyt, mäskäyspussit ja humalasukat löydät tältä osastolta.

Mäskäys- ja keittolaitteet

Varta vasten oluen valmistukseen suunnitellut mäskäyslaitteet, sekä erikokoiset kattilat kaikenlaiseen juomanvalmistuksessa vaadittavaan lämmitykseen.

Siirto

Pumput, letkut, liittimet, lapot ja kaikki siltä väliltä juoman siirtämiseen astiasta toiseen, sekä siirron aikana tapahtuvan suodatuksen tarvikkeet.

Käyminen ja kypsytys

Käymis- ja kypsytysastiat eri materiaaleista ja lähes jokaisessa koossa.

Lämpötilan hallinta

Käymisen- ja kypsytyksen aikaisen lämpötilan hallintaan, jäähdytykseen ja niiden ohjaukseen tarvittavat välineet kuten jäähdyttimet, termostaatit ja lämpölevyt.

Mittaus ja panimolaboratorio

Hiilihapotus eli karbonaatio

Kaikki mitä tarvitset oluen, siiderin tai virvoitusjuomien tasalaatuiseen, helppoon hiilihapottamiseen. Paineenalentimet, hiilidioksidi ynnä muut.

Astiointi

Kun juomasi on valmistunut ja kypsynyt, on aika astioida se tulevaa nauttimista varten. Vaihtoehtoinasi on ovat tutut ja turvalliset pullotus ja kegitys.

Anniskelu

Valmis juoma on juotavaksi tarkoitettu - ja siihenkin löytyy erikoisvälineistöä Lapon valikoimasta!

Kirjallisuus

Kun haluat tietää vieläkin enemmän oluenvalmistuksesta, Lapon kirjavalikoimasta löydät syventävät opukset ja luettavat lahjat moneen makuun.