Humalat

Humalat

Humala (Humulus lupulus) on monivuotinen köynnös, jonka emikasvi tuottaa oluen tekoon tarvittavia kukintoja eli “käpyjä”. Humalat tuovat olueen katkeruutta, aromia, flavoria ja toimivat luonnollisena säilöntäaineena. Yleensä humalat jaetaan katkero- ja aromihumaliin niiden sisältämien alfa- ja betahappopitoisuuksien perusteella. Alfahapot tuovat olueen katkeruutta.

Katkerohumalissa on usein korkea alfahappopitoisuus ja matala betahappopitoisuus. Aromihumalissa asia on usein päinvastoin. Tuo jako ei tosin ole mikään kiveen kirjoitettu sääntö, vaan monia humalia voi käyttää molempiin tarkoituksiin.

Näytetään tulokset 49–64 / 107

Näytetään tulokset 49–64 / 107

107
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan