Combucha ja kefiiri

Combucha ja kefiiri

Kombucha, kombutsa, kombutša, volgansieni. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä trendikäs juoma on taikinajuuren tapaan toimivam villihiivan- ja bakteerisymbioosin eli scobyn käyttämää makeaa teetä. Kotikombucha on voi olla miedosti alkoholista, mutta maistuvaa ja monen mielestä terveysvaikuttavaa juomaa, jota on helppo valmistaa. Erikoisuutena kerran valmistettu kombucha-sieni kestää oikein käsiteltynä ikuisesti, ja kasvattaa itseään käytössä lisää.

Kefiiri taas on samaan kaltaan toimivaa, juuresta käytettyä maitoa. Kaukasuksen ja Tiibetin suunnasta kotoisin oleva juoma.

Hapatettua tai käytettyä maitoa on moneksi, kuten jogurttipakkaukset. Inkivääriolut on maustettua alkoholittomia tai alkoholillisia inkiväärillä maustettuja juomia.