Description
3068 Weihenstephan Weizen
Perinteinen saksalainen vehnäoluthiiva on suosittu ympäri maailmaa. Oluesta tulee erinomaista, banaaniesterit ja neilikkaiset fenolihapot ovat hienossa tasapainossa. Tasapainosta voidaan poiketa korkeampaa esteripitoisuutta kohti nostamalla käymislämpötilaa, lisäämällä vierteen tiheyttä tai vähentämällä hiivan määrää. Mikäli hiivan määrä on suuri, banaanimaiset ominaisuudet vähenevät lähes olemattomiksi. Esteripitoisuutta vähennettäessä oluen neilikkaiset ominaisuudet lisääntyvät. Rikkiä syntyy, mutta se häviää conditioning-prosessissa. Tämä hiivalajike on hyvin puuterimainen, ja se jää suspensioon käymisen jälkeen pidemmäksi aikaa. Pintahiiva, joka edellyttää käymisastiaan 33 %:n ylätilan.
Näin käytät Wyeast XL Activator -hiivapakettia (englanniksi)
- Fokkulaatio: Alhainen
- Käymisaste: 73-77%
- Käymislämpötila: 18-24 °C
- Alkoholinkestävyys: 10%
Oluttyylit:
Dunkelweizen
Fruit Beer
German Hefe-Weizen
Roggenbier (German Rye Beer)
Weizen/Weissbier
Weizenbock
Reviews
There are no reviews yet.