Description
Campden / kaliumdisulfiitti
Viinintekijöille tuttu aine, jota käytetään yleisesti villihiivojen tuhoamiseen viinimehusta. Campden soveltuu samaan tarkoitukseen myös siiderinvalmistuksessa – hyödyllistä varsinkin jos et pääse hiivaamaan mehua saman tien. Lisäämällä pieni määrä campdenia ja odottamalla n. 24h, pääset aloittamaan käymisen puhtaalta pöydältä. Campden myös ehkäisee hapettumista viinissä, siiderissä ja oluessa.
Campdenia voi käyttää oluen valmistuksessa esim. kloorinpoistoon mäskäys- ja huuhteluvedestä, sekä säilyvyyden parantamiseen. Campden on erittäin riittoisaa, sillä sitä tarvitaan vain hyppysellinen kotivalmistuserään.
Annostus: Viinin sterilointi: 1 g/10 litraa. Anna vaikuttaa 24 h ennen hiivausta.
Annostus: Välineiden desinfiointi: 1-2 g / l vettä ( sitruunahappoa 0,5 g / l).
VAROITUS: Desinfiointiaineena käytettäessä käytä sulfiittia aina hapon kanssa!
Reviews
There are no reviews yet.