Description
HALLERTAU MITTELFRÜH
Yksi neljästä alkuperäisestä jalohumalasta, ehkä Saksan jaloin humalalajike. Erittäin hieno tuoksu, kevyen kukkainen ja mausteinen aromi. Tällaista humalaa käytetään usein oluissa, jotka vaativat erityistä hienostuneisuutta (lähinnä pils ja lager-oluet).
Pähkinänkuori
- Alkuperämaa: Saksa
- Tyyppi: Katkero- ja aromihumala
- Alfahappo%: 3 – 6 % (indikatiivinen)
- Samankaltaiset humalat: Hallertauer Tradition
- Oluttyylit: Pilsner, Pale Ale, Vehnä, American Lager
- Säilyvyys: 50 – 60% alfahapoista 6kk varastoinnin (20C) jälkeen
Tarkempia numeroita (indikatiivisia):
- Betahappo%: 3 – 5 %
- Kohumuloni%: 20 – 26 %
- Öljyjä ml/100g: 0,6 – 1,2 ml
- Myrseeni%: 35 – 44 %
- Humuleeni%: 30 – 55 %
- Karyofylleeni%: 10 – 15 %
- Farneseeni%: 0 – 1 %
Humalapelletit ovat humaloita joista on otettu varret pois, jauhettu ja puristettu pieniksi pötköiksi. Käytetään noin 10% vähemmän kuin humalakukintoja, joilla on samanlainen alfataso. Humalapellettejä voidaan säilyttää pidempään ja niiden saatavuus ympäri vuoden on parempi.
Kaikki humalat on pakattu erityiseen tyhjiöpakkaukseen, joka suojaa humalaa valolta. Saatavuus ja alfahappopitoisuudet riippuvat suuresti jokaisesta sadosta. Pakkauksissa on aina merkittynä satovuosi ja tarkka alpha-happopitoisuus.
Reviews
There are no reviews yet.