Description
Amerikkalainen hedelmäisen sitruksinen aromihumala Amarillo
Amerikkalainen aromihumala, jota voidaan käyttää myös katkerointiin korkean alfahappopitoisuuden ansiosta. Aromi on kukkainen, greippinen ja persikkainen. Loistava humala myös yksinään käytettäväksi ja kuivahumalointiin.
Humalan ominaisuudet pähkinänkuoressa:
Alla olevat arvot ovat lajikkeelle tyypillisiä keskiarvoja. Todelliset arvot vaihtelevat satokausittain.
Alfahappoja | 7 – 11 % |
Betahappoja | 5 – 8 % |
Co-humuloneja | 21 – 24 % |
Säilyvyys | Säilyttää noin 90 % alfahapoista 6 kuukauden varastoinnin jälkeen, kun varastointilämpötila on 20ºC |
Eteerisiä oljyjä | 1 – 2,5 ml/100g |
Myrseeniä | 40 – 50 % |
Humuleenia | 19 – 24 % |
Karyofylleeniä | 7 – 10 % |
Farneseeniä | 6 – 9 % |
Muita öljyjä (mm. beta-piniini, linalooli, geranoili ja seliniini) | 7 – 28 % |
Vaihtoehtoiset lajikkeet | Cascade, Centennial, Chinook, Simcoe |
Sopii tyyleille | IPA, Pale Ale |
Humalapelletit ovat humaloita joista on otettu varret pois, jauhettu ja puristettu pieniksi pötköiksi. Käytetään noin 10% vähemmän kuin humalakukintoja, joilla on samanlainen alfataso. Humalapellettejä voidaan säilyttää pidempään ja niiden saatavuus ympäri vuoden on parempi.
Kaikki humalat on pakattu erityiseen tyhjiöpakkaukseen, joka suojaa humalaa valolta. Saatavuus ja alfahappopitoisuudet riippuvat suuresti jokaisesta sadosta. Pakkauksissa on aina merkittynä satovuosi ja tarkka alpha-happopitoisuus.
Reviews
There are no reviews yet.